• Dizajnové sedenie Square Seeds už slúži Nitranom

    V priestore pred Štúdiom Divadla Andreja Bagara (DAB) na Svätoplukovom námestí sú už osadené dizajnové objekty Square Seeds. DAB tak spoločne s Nitrianskou komunitnou nadáciou a spoločnosťou Foxconn ukončilo projekt, ktorého výsledkom sú tieto nevšedné moduly. Ich úlohou je poskytnúť na slnkom rozpálenej ploche námestia oázy príjemného posedenia v tieni zelene. Zároveň sú aj oázami súčasného umenia a dizajnu.

    2. 5. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara získalo špeciálnu cenu Atlas

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo špeciálne environmentálne ocenenie Atlas 2022. DAB ju v piatok 22. apríla udelila Nadácia VÚB za inscenáciu Kým nastane ticho. Divadlo dostalo cenu Atlas 2022 v kategórii Osveta.

    22. 4. 2022

  • Inscenácia Kutlochy predstaví vtipnú a niekedy i mrazivú históriu slávnej hereckej ubytovne a nitrianskeho divadla

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo s prípravou nevšednej autorskej inscenácie, ktorá divákom rozpovie príbehy povestnej nitrianskej divadelnej ubytovne Kutlochy.

    9. 3. 2022

  • Po uvoľnení pandemických opatrení opäť hráme pre divákov

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre po uvoľnení pandemických opatrení opäť hrá pre svojich divákov. Naše predstavenia patria do kategórie nízkorizikových podujatí, takže Veľkú sálu môžeme naplniť na 50 percent jej kapacity, čo je 300 miest. V Štúdiu DAB môžeme z jeho kapacity zaplniť 100 miest v hľadisku.

    17. 1. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara počas Noci divadiel sprístupní inscenácie zo svojho archívu

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa aj tento rok zapojí do Noci divadiel. Pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu však svoj pôvodný program zmenilo. Snahou divadla bolo v čase prudkého nárastu chorých ochrániť svojich divákov, hercov i ďalších zamestnancov, ktorí v tomto období pripravujú novú inscenáciu Nádej zomiera posledná.

    19. 11. 2021

  • Priestor pred budovou DAB bude krajší, na jar ho ozvláštni systém sedení SQUARE SEEDS

    Priestor pred budovou Divadla Andreja Bagara (DAB) na Svätoplukovom námestí ozvláštnia na jar SQUARE SEEDS. Ide o nevšedné dizajnové objekty, ktoré na slnkom rozpálenej ploche námestia ponúknu oázy príjemného posedenia v tieni zelene. Zároveň budú aj oázami súčasného umenia a dizajnu.

    25. 10. 2021

  • ASDO upozorňuje na nejasné pandemické opatrenia pre umelcov

    Podľa predsedu Asociácie Slovenských Divadiel a Orchestrov Jaroslava Dóczyho sa v Európe riešia problémy, o ktorých sa na Slovensku zatiaľ ani nediskutuje.

    6. 10. 2021

  • PREVÁDZKOVÝ PORIADOK DIVADELNEJ KNIŽNICE

    Čo je to Divadelná knižnica pri Divadle Andreja Bagara? Sídli a funguje v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Je zameraná na dramatické texty (drámy, komédie, tragédie, divadelné scenáre) a odbornú divadelnú literatúru. Vo svojej zbierke má približne 6000 titulov. Je jedinou knižnicou na Slovensku špecializovanou na divadlo a drámu mimo Bratislavy. Naše služby veľmi často vyhľadávajú študenti nitrianskych gymnázií, Súkromného konzervatória, Univerzity Konštantína filozofa v Nitre, bežná verejnosť, ale aj amatérske súbory z celého kraja.

    18. 9. 2021

  • DAB presúva premiéru muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť na októbrový termín

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa pre zhoršujúcu pandemickú situáciu rozhodlo presunúť plánovanú premiéru muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť z 24. septembra na neskorší, októbrový, termín. Divadlo zároveň zrušilo aj ďalšie predstavenia, ktoré mali byť odohraté v priebehu septembra.

    14. 9. 2021

  • Budova DAB a jeho Hlavná opona sa stali pamätihodnosťami Nitry

    Budova Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre i Hlavná opona v jeho Veľkej sále boli zapísané do zoznamu pamätihodností mesta Nitra. Rozhodlo o tom nitrianske mestské zastupiteľstvo.

    26. 5. 2021

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami