• Pripomíname si Svetový deň divadla

    Na podnet Medzinárodného divadelného inštitútu (ITI) si 27. marec pripomíname ako Svetový deň divadla, a to už od roku 1961. Pri tejto príležitosti je každoročne zverejnené Medzinárodné posolstvo, ktorého autorom je vždy známa divadelná osobnosť, tento rok je ňou britská divadelná, filmová a televízna herečka Helen Mirren

    26. 3. 2021

  • DAB pripravuje vzdelávaciu inscenáciu, ponúkne príbeh o prírode a dôležitosti lesa

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo s prípravou vzdelávacej inscenácie s názvom Kým nastane ticho. Eduhra je určená žiakom druhého stupňa základných škôl a stredoškolákom. Vyrozpráva im príbeh o tatranských dolinách, o premene lesa v čase, o zlatokopoch a ochranároch a o tom, čo to znamená, ak v lese nastane úplné ticho.

    17. 3. 2021

  • O konkurz do muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť bol obrovský záujem, tvorcovia sľubujú veľkolepú multižánrovú show

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má za sebou prvé kolo konkurzu do výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Záujem o účinkovanie v ňom bol obrovský, svoje prihlášky aj s videonahrávkami poslalo takmer 100 uchádzačov.

    8. 3. 2021

  • Nahliadnite do publikácií DAB

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v rámci svojich vzdelávacích a kultúrnych aktivít pripravuje rôzne publikácie, ktoré sa venujú histórii DAB, jeho významným výročiam, udalostiam, či osobnostiam. Ponúkame možnosť nahliadnuť do vybraných publikácií, ktoré je možné zakúpiť v pokladnici DAB

    25. 1. 2021

  • DAB aj počas pandémie ponúka zaujímavý program a pripravuje nové inscenácie

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre ponúka svojim divákom zaujímavý program aj v čase, keď pre pandémiu muselo svoju budovu zatvoriť. Chystá online uvedenie viacerých inscenácií zo svojho súčasného repertoáru, ponúka viaceré relácie a súťaže z virtuálneho programu Spolu VYHRÁME a pokračuje aj v príprave novej edukatívnej hry i výpravného muzikálu.

    20. 1. 2021

  • Navždy opustil dlhoročný herec Divadla Andreja Bagara v Nitre Zoltán Hlaváč

    S hlbokým zármutkom sme prijali správu, že v nedeľu 3. januára 2021 nás navždy opustil náš divadelný kolega a priateľ, dlhoročný herec Divadla Andreja Bagara v Nitre, Zoltán Hlaváč.

    8. 1. 2021

  • Uvádzame do života publikáciu Nežná.nr

    Predstavujeme vám publikáciu Nežná.nr, ktorú počas Noci divadiel uvádza DAB slávnostne do života. Prostredníctvom dobových fotografií, materiálov a faktov dokumentuje udalosti Novembra ’89 v Nitre.

    20. 11. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara sa opäť otvorí pre svojich divákov

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvítalo rozhodnutie pandemickej komisie, na základe ktorého môže od pondelka 16. novembra opätovne otvoriť svoje scény divákom. Vďaka uvoľneniu opatrení môžu divadlá zaplniť svoje hľadiská do 50 percent ich celkovej kapacity.

    16. 11. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara sa pripojí k Noci divadiel, predstaví novú publikáciu i Divadelnú knižnicu

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa aj tento rok zapojí do podujatia Noc divadiel, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. novembra. Podobne ako ďalšie slovenské divadlá, aj to nitrianske sústredí svoj program v čase pandémie ochorenia COVID-19 do virtuálneho priestoru.

    16. 11. 2020

  • Online program DAB

    Pozrite si online relácie Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktorý sme pre našich divákov pripravili v rámci programu Spolu VYHRÁME.

    25. 10. 2020

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami