• Prvou premiérou sezóny bude v DAB slovenská klasika, Rozsobáše s osobitým humorom vykreslia podstatu slovenskej nátury

    Aktuálnu divadelnú sezónu v Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre otvorí slovenská klasika. Inscenácia Rozsobáše v réžii Matúša Bachynca ponúkne päť dosiaľ nezdramatizovaných poviedok Boženy Slančíkovej-Timravy.  Ako uvádzajú tvorcovia, hra na pôdoryse vzťahov a konfliktov, ktoré pramenia z majetkových sporov a dobových konvencií s osobitým humorom vykresľuje podstatu slovenskej nátury.

    13. 10. 2022

  • Na javisko DAB sa po letnej prestávke vracajú Vlastníci, aj s novou posilou

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre opäť ponúkne svojim divákom obľúbenú komédiu Vlastníci. Rozhádaní členovia bytového spoločenstva  sa na divadelné javisko vrátia aj s posilou. V úlohe pána Kabáta uvidia diváci divadelného a filmového herca Vladimíra Zboroňa.

    23. 9. 2022

  • Pozývame vás na výstavu Ako sme stavali divadlo

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre si v tomto roku pripomína 30. výročie od oficiálneho uvedenia svojej budovy do prevádzky. Pre našich divákov sme vo vstupnom foyer pripravili fotografickú výstavu s názvom Ako sme stavali divadlo. Prístupná je od 19. septembra 2022, teda presne v deň, kedy uplynie 30 rokov od uvedenia prvej premiéry v súčasnej budove DAB.

    16. 9. 2022

  • Nová sezóna v DAB ponúkne päť titulov, audiorozprávky a množstvo sprievodných podujatí

    Hlavnou témou 73. divadelnej sezóny je KREHKÁ IDENTITA. Hovorí o nás, o našej minulosti aj súčasnosti, o tom, kým sme, kým sme boli, kým by sme chceli byť... Diváci sa môžu tešiť na slovenskú klasiku od B. S. Timravy i na priamy prenos z Bratislavskej lýry. Spoznajú osudy židovskej dievčiny, ktorá bola v prvom transporte zo Slovenska a budú svedkami vzostupov a pádov prvého známeho panovníka nitrianskeho kniežatstva Pribinu. Záver sezóny bude patriť komédii s mierne absurdným humorom.

    16. 9. 2022

  • Divadelná sezóna 22/23 má názov KREHKÁ IDENTITA

    Sezóna 2022/2023 s témou KREHKÁ IDENTITA je o nás. O našej minulosti aj súčasnosti, o tom, kým sme, kým sme boli, kým by sme chceli byť...

    14. 9. 2022

  • Nová divadelná sezóna 22/23 práve začína

    Aj veľké osobnosti odchádzajú, no v našej pamäti ostávajú živé. Kráľovná Alžbeta II. či pápež Ján Pavol II. sú mená, ktoré pozná každý. Sú nositeľmi silných príbehov, celý život slúžili verejným záujmom, ich kroky sledoval svet. Ich poslanie bolo ich povolaním.

    10. 9. 2022

  • Na javisko Divadla Andreja Bagara v Nitre sa vracia obľúbený muzikál Povolanie pápež

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre po viacročnej prestávke vracia na svoje javisko divácky mimoriadne úspešný muzikál Povolanie pápež. Predstavenie, ktoré má za sebou viac ako 90 repríz, môžu diváci opäť uvidieť už 10. a 12. septembra. V aktuálnom obsadení muzikálu uvidia aj nových hercov, ktorí posilnili divadelný umelecký súbor.

    31. 8. 2022

  • DAB počas prázdnin otvára svoje zákulisie deťom

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa úplne nezatvára ani počas divadelných prázdnin. Svoje zákulisie pravidelne sprístupňuje deťom z letných táborov, ktoré sa tak dozvedia mnohé zaujímavosti o fungovaní divadla a javiskovej techniky.

    19. 8. 2022

  • Umelecký súbor DAB má nového šéfa, divadlo posilnilo aj dramaturgickú zložku

    Tvorivý tím Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre má nové posily. Na miesto šéfa umeleckého súboru nastúpil režisér Matúš Bachynec. Do divadla prichádza aj dramaturgička Martina Mašlárová.

    15. 8. 2022

  • DAB sa stalo súčasťou platformy Dramox, ponúkne cez ňu online inscenácie

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa stalo súčasťou streamovacej platformy DRAMOX.SK. Dramox ponúka online divadelné inscenácie českých i slovenských divadiel. Prvou hrou, ktorú DAB prostredníctvom www.dramox.sk divákom ponúka je predstavenie Štefánik - slnko v zatmení autorky a režisérky Evy Borušovičovej. Už začiatkom júla by mala pribudnúť inscenácia Jánošík v réžii Rastislava Balleka a postupne ďalšie hry z archívu DAB.

    9. 6. 2022

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami