• Žofia Martišová si prevezme Cenu Nitrianskeho samosprávneho kraja

    Dlhoročná členka umeleckého súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre, divadelná a filmová herečka Žofia Martišová získa za celoživotné zásluhy v oblasti divadelného a filmového umenia Cenu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Z rúk predsedu NSK Milana Belicu si ju prevezme v Koncertnej sále Župného domu v Nitre vo štvrtok 9. júna.

    8. 6. 2022

  • Po pandemickej prestávke sme pre našich najmladších divákov opäť pripravili Deň detí

    Po dvojročnej pandemickej prestávke Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre opäť pripravilo pre svojich najmenších divákov tradičný Deň detí v divadle. Ponúkne deťom rozprávku, stretnutie s hercami i slávnostnú recepciu.

    27. 5. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara bude súčasťou Divadelných prechádzok

    Históriu Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre a mnohé zaujímavosti z dejín nitrianskeho divadelníctva ponúkne podujatie, ktoré sa bude konať 14. mája a v rámci Noci múzeí a galérii. Komentovanú prehliadku s názvom Divadelné prechádzky organizuje Divadelný ústav. V Nitre sa začne v sobotu o 16. hodine na Ulici 7. pešieho pluku pred Starým divadlom Karola Spišáka. Záujemcov bude ulicami Nitry sprevádzať lektorka a autorka nitrianskej časti projektu Divadlené prechádzky Slavka Civáňová.

    11. 5. 2022

  • Dizajnové sedenie Square Seeds už slúži Nitranom

    V priestore pred Štúdiom Divadla Andreja Bagara (DAB) na Svätoplukovom námestí sú už osadené dizajnové objekty Square Seeds. DAB tak spoločne s Nitrianskou komunitnou nadáciou a spoločnosťou Foxconn ukončilo projekt, ktorého výsledkom sú tieto nevšedné moduly. Ich úlohou je poskytnúť na slnkom rozpálenej ploche námestia oázy príjemného posedenia v tieni zelene. Zároveň sú aj oázami súčasného umenia a dizajnu.

    2. 5. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara získalo špeciálnu cenu Atlas

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo špeciálne environmentálne ocenenie Atlas 2022. DAB ju v piatok 22. apríla udelila Nadácia VÚB za inscenáciu Kým nastane ticho. Divadlo dostalo cenu Atlas 2022 v kategórii Osveta.

    22. 4. 2022

  • Inscenácia Kutlochy v DAB ponúkne nevšedný pohľad do vnútra hereckej komunity

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre finišuje s prípravou inscenácie Kutlochy. Okrem historiek z legendárnej nitrianskej hereckej ubytovne prinesie hra predovšetkým nevšedný pohľad do sveta divadla i celých hereckých generácií, ktoré v Kutlochoch bývali, tvorili, prežívali svoje lásky, túžby či vnútorné konflikty s dobou, v ktorej žili. Zobrazí tiež zlomové historické obdobia (vojnový Slovenský štát, 50. roky, august 1968, normalizácia, november 1989, rozdelenie Československa, bizarné 90. roky) tak, ako ich prežívali umelci v kontexte svojich súkromných osudov a vzťahov.

    20. 4. 2022

  • Inscenácia Kutlochy predstaví vtipnú a niekedy i mrazivú históriu slávnej hereckej ubytovne a nitrianskeho divadla

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo s prípravou nevšednej autorskej inscenácie, ktorá divákom rozpovie príbehy povestnej nitrianskej divadelnej ubytovne Kutlochy.

    9. 3. 2022

  • Po uvoľnení pandemických opatrení opäť hráme pre divákov

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre po uvoľnení pandemických opatrení opäť hrá pre svojich divákov. Naše predstavenia patria do kategórie nízkorizikových podujatí, takže Veľkú sálu môžeme naplniť na 50 percent jej kapacity, čo je 300 miest. V Štúdiu DAB môžeme z jeho kapacity zaplniť 100 miest v hľadisku.

    17. 1. 2022

  • Na Stene slávy Divadla Andreja Bagara v Nitre pribudlo meno Evy Večerovej

    Stena slávy vo foyer nitrianskeho Divadla Andreja Bagara je od utorka 11. januára 2022 bohatšia o ďalšiu významnú osobnosť. Pribudlo na nej meno Evy Večerovej, ktorá v týchto dňoch oslávila 70. narodeniny.

    11. 1. 2022

  • DAB začalo s prípravou komédie Láska, sex a dane

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo tento týždeň s prípravou inscenácie Láska, sex a dane. Slovenská premiéra divadelnej komédie, ktorá sa stala diváckym hitom troch desaťročí v Amerike, Kanade, Indii a v pätnástich krajinách Európy je v Nitre naplánovaná na 28. januára 2022.

    3. 12. 2021

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami