• Divadlosrd.com – Učímesrd.com: Slovenská klasika II

    Pre študentov, pedagógov a priateľov divadla prinášame ďalšiu časť divadelných bulletinov z dielne DAB. Tento výber sme opäť venovali dielam a autorom slovenskej klasiky, ktoré boli uvedené na doskách DAB v Nitre. Bulletiny okrem odborných informácii o diele a autorovi prinášajú tiež vzácne dobové fotografie osobností nášho divadla a danej inscenácie.

    22. 4. 2020

  • DAB pracuje aj v čase epidémie, divadelná budova sa pravidelne dezinfikuje

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pracuje aj v čase, keď sú jeho priestory pre epidémiu ochorenia COVID-19 zatvorené. Aby mohli zamestnanci jednotlivých oddelení DAB bezpečne pracovať, priestory divadla sa pravidelne dezinfikujú. Komplexné čistenie používaných priestorov DAB prebieha pravidelne ráno i popoludní.

    15. 4. 2020

  • Divadlosrd.com – Učímesrd.com: Moderná dráma

    Zverejňujeme ďalšiu časť bulletinov inscenácii DAB v Nitre. Tento krát ponúkame výber známych diel modernej drámy a literatúry 20. storočia. Veríme, že táto aktivita v rámci programu DAB Spolu VYHRÁME pomôže najmä študentom a pedagógom stredných škôl a gymnázií a poteší milovníkov divadla.

    15. 4. 2020

  • Divadlosrd.com – Učímesrd.com: Svetová klasika

    V rámci programu DAB Spolu VYHRÁME zverejňujeme najmä pre študentov, pedagógov, ale aj milovníkov divadla ďalšiu časť bulletinov k inscenáciám, ktoré sme na našich scénach uviedli. Tento krát sme sa zamerali na výber známych dramatických a literárnych diel zo svetovej klasiky. Príjemné čítanie

    7. 4. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre darovalo stovky ochranných rúšok

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vyrobilo už viac ako tisíc ochranných rúšok, ktoré boli ušité v jeho divadelných dielňach. DAB ich postupne distribuuje všade tam, kde ich potrebujú. Niekoľko stoviek ochranných rúšok bolo odovzdaných v Zariadení pre seniorov Zobor v Nitre. Desiatky boli odoslané aj do obce Malý Lapáš a ďalšie dostali zdravotníci.

    6. 4. 2020

  • Divadlosrd.com – Učímesrd.com: William Shakespeare

    Vážení diváci, milí študenti, pedagógovia, v rámci programu DAB Spolu VYHRÁME zverejňujeme najmä pre študentov, pedagógov, ale aj milovníkov divadla ďalšiu časť bulletinov k inscenáciám, ktoré sme na našich scénach uviedli. Tento krát sme sa zamerali na tragédie, komédie a romance Williama Shakespeara a ako bonus uvádzame bulletin z inscenácie Zaľúbený Shakespeare, kde sa dozviete informácie o Shakespearovej dobe a alžbetínskom divadle

    31. 3. 2020

  • DAB prechádza z javiska na online program so sloganom Spolu vyhráme

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre naplno pracuje aj v čase, kedy jeho budova musí byť kvôli hrozbe koronavírusu zatvorená. Z javísk našich scén prechádzame do online priestoru a jeho prostredníctvom aj priamo do domovov našich divákov.

    26. 3. 2020

  • Divadlosrd.com – Učímesrd.com

    Vážení diváci, milí študenti, pedagógovia, v rámci programu DAB Spolu VYHRÁME sme sa rozhodli pravidelne sprístupňovať milovníkom divadla, ale najmä žiakom, študentom a ich pedagógom bulletiny k inscenáciám, ktoré sme na našich scénach uviedli. Zamerali sme sa primárne na autorov a tituly, ktoré sú súčasťou takzvaného povinného čítania.

    25. 3. 2020

  • Posolstvo k Svetovému dňu divadla 2020: Divadlo ako svätyňa

    Napísať posolstvo k Svetovému dňu divadla bolo pre mňa cťou. Pociťujem pokoru a rovnako isté vzrušenie, že pakistanské divadlo, ale aj samotný Pakistan dostali od Medzinárodného divadelného inštitútu (ITI), najvplyvnejšej a najreprezentatívnejšej organizácie svetového divadla súčasnosti, takúto príležitosť. Je to tiež pocta Madeehe Gauharovej, zakladateľke divadla Ajoka, veľkej divadelnej ikone, a zároveň mojej životnej partnerke, ktorá nás pred dvoma rokmi nečakane opustila. Divadelníci z Ajoky prešli dlhú a ťažkú cestu, dostali sa do divadla doslova z ulice. Rovnaký príbeh určite majú mnohé divadlá. Nikdy to nie je ľahká či hladká plavba, vždy je to zápas.

    24. 3. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravilo pre svojich divákov projekt Divadelné pondelky s komédiami DAB

    Divadlo Andreja Bagra (DAB) v Nitre chce svojim divákom prinášať umelecké zážitky aj v čase, kedy musí rušiť svoje predstavenia kvôli pandémie koronavírusu. Preto pripravilo projekt Divadelné pondelky s komédiami DAB.

    19. 3. 2020

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami