• DAB v Nitre začalo s prípravou inscenácie Banalita lásky

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre začalo v týchto dňoch s prípravou inscenácie súčasnej izraelskej autorky Savyon Liebrecht Banalita Lásky. Hra v réžii Mariána Pecka ponúkne pohľad do súkromia dvoch veľkých myslí 20. storočia, sympatizanta Hitlera a nacistickej strany Martina Heideggera a jeho mladej židovskej študentky Hannah Arendt, budúcej významnej politickej teoretičky.

    16. 10. 2019

  • Divadelné uvádzačky začali jubilejnú sezónu DAB v nových kostýmoch

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre začalo svoju jubilejnú 70. sezónu obnovenou premiérou výpravného muzikálu Tisícročná včela. Svoju premiéru na ňom mali aj nové kostýmy našich uvádzačiek. Ich autorkou je kostýmová výtvarníčka Eva Kleinová. Naposledy pre DAB vytvorila kostýmy do inscenácie Hlava XXII, v tejto sezóne bude autorkou kostýmov do hry Robin Hood.

    17. 9. 2019

  • DAB získalo tri nominácie na ocenenie Dosky 2019

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo tri nominácie na ocenenie Dosky 2019.

    17. 9. 2019

  • DAB uviedlo obnovenú premiéru muzikálu Tisícročná včela

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre v sobotu uviedlo obnovenú premiéru výpravného pôvodného slovenského muzikálu Tisícročná včela. Veľkolepá scénická freska vychádzajúca z magického a fantaskného videnia slovenskej reality zobrazuje rodinnú sága rodu Pichandovcov a ich detí, vnukov, pravnukov.

    16. 9. 2019

  • Inscenácia Mechanický pomaranč nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov

    Inscenácia Mechanický pomaranč, ktorú sme uviedli v premiére začiatkom minulej sezóny, je nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov - ako divadelná inscenácia sezóny. Nominovaných je spolu 14 inscenácií. 

    4. 9. 2019

  • Začala sa 70. jubilejná sezóna Divadla Andreja Bagara v Nitre, pozrite si, čo sme pre vás pripravili

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vstupuje do svojej jubilejnej 70. divadelnej sezóny. Svoju ponuku predstavilo na tlačovej konferencii aj predstaviteľom médií. Divákom v nej prinesie päť premiér: jeden obnovený výpravný muzikál a ďalšie štyri inscenácie, ktoré na javisko nitrianskeho divadla prinesú kvalitné umenie spolu s romantikou i rozprávkou pre deti a ich rodičov. Okrúhle výročie oslávi DAB aj veľkým galaprogramom a vydaním knihy, ktorá mapuje sedem desaťročí jeho fungovania.

    3. 9. 2019

  • Pred šiestimi rokmi navždy odišiel Jozef Bednárik – jedna z najvýraznejších osobností Divadla Andreja Bagara v Nitre

    22. 8. 2019

  • V auguste oslávila 85 rokov Hilda Augustovičová – známa herečka, umelecká šéfka a riaditeľka DAB v Nitre

    Hilda Augustovičová sa narodila 6. augusta 1934 v Budmericiach. Stať sa herečkou bol jej veľký sen. Už ako 16-ročná sa stala členkou Dedinského divadla v Bratislave a s profesionálnym zájazdovým súborom precestovala celé Slovensko. Spolu s ňou v tomto súbore začínali aj Ivan Mistrík, Viera Strnisková a ďalší... Neskôr študovala herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a patrila do hereckej generácie prvých absolventov tejto školy.

    6. 8. 2019

  • Jubilejnú 70. sezónu v DAB otvorí Tisícročná včela, pripravuje sa aj galaprogram a vydanie knihy

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre (DAB) sa už naplno pustilo do prípravy novej divadelnej sezóny 2019/2020.  Divadlo už na konci uplynulej sezóny začalo s prípravou obnovenej premiéry pôvodného slovenského muzikálu Tisícročná včela. DAB ho po prvýkrát uviedlo v roku 2013 a po uvedení nových výpravných inscenácií muzikál v roku 2016 dočasne „zamrazilo“. „Teraz pripravujeme opätovné uvedenie tohto obľúbeného titulu. Už sa uskutočnila čítacia aj kostýmová skúška, opravuje sa dekorácia, dopĺňajú sa veci, ktoré boli poškodené a tiež osvetlenie. Muzikál v réžii Martina Kákoša a s hudbou a piesňami Vaša Patejdla uvedieme v obnovenej premiére 14. septembra,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

    9. 7. 2019

  • V rámci projektu Otvorené divadlo DAB pripravilo v uplynulej sezóne množstvo sprievodných podujatí pre verejnosť i školy

    DAB aj v práve sa končiacej sezóne pokračovalo v organizácií rôznych vzdelávacích a kultúrnych sprievodných programov, ktoré sú súčasťou projektu Otvorené divadlo.  „Počas sezóny sa nám podarilo zorganizovať viaceré samostatné výstavy i výstavné projekty, ktoré priamo súviseli s uvádzanými inscenáciami. Premiéru hry Dámsky krajčír tak sprevádzala výstava o práci našich dielní s názvom Divadelný krajčír. V rámci uvedenia premiéry inscenácie Hlava XXII sme zasa pripravili výstavu Nitra XXXXV – zbytočné obete, ktorá bola o bombardovaní Nitry na konci II. svetovej vojny,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

    8. 7. 2019

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami