Divadlosrd.com

  • Divadlo Andreja Bagara zatiaľ pre divákov neotvoríme

    Celá kultúrna obec dlho čakala na pravidlá, na základe ktorých bude možné otvoriť divadlá. Žiaľ, v rámci aktuálnych opatrení v kultúrnom semafore nie je pre väčšinu divadiel reálne spustiť plnú prevádzku a opäť hrať pre divákov, hoci by si divadelníci veľmi želali.

    30. 4. 2021

  • V muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť uvidia diváci takmer 200 kostýmov

    Krajčírske dielne Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre už pripravujú kostýmy do muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Jeho premiéru plánuje DAB na september.

    30. 4. 2021

  • Ekologická edu-hra vysvetlí deťom ako funguje les

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) sa naplno pustilo do prípravy novej edukatívnej inscenácie s názvom Kým nastane ticho. Tvorcovia hry dúfajú, že po postupnom uvoľňovaní pandemických opatrení ju budú môcť uviesť pred obecenstvom. Uvedenie hry s ekologickou tematikou je súčasťou zelenej línie, ktorou sa DAB začalo uberať.

    30. 4. 2021

  • Navždy nás opustila herečka Emília Došeková

    So zármutkom sme prijali správu, že nás navždy opustila vynikajúce slovenská herečka, recitátorka a šansoniérka, bývalá členka umeleckého súboru Krajového divadla Nitra – Emília Došeková.

    19. 4. 2021

  • Budova DAB sa opäť rozsvieti. Pridá sa k dominantám, ktoré si pripomínajú Svetový deň hemofílie

    Budova Divadla Andreja Bagara v Nitre sa pripojí k svetovým dominantám, ktoré sa v sobotu 17. apríla rozsvietia na červeno. DAB sa tak pridá k celosvetovej iniciatíve, ktorá takýmto spôsobom pripomína Svetový deň hemofílie. V Nitre sa okrem toho na červeno rozsvieti aj Chrenovský most.

    14. 4. 2021

  • Divadlo Andreja Bagara bude opäť svietiť na modro

    Divadlo Andreja Bagara sa 2. apríla rozsvieti na modro. Aj tento rok sa pridá k významným dominantám na celom svete, ktoré si modrým osvetlením pripomenú Svetový deň povedomia o autizme. „Sme radi, že nám DAB v Nitre opäť pomôže upevniť povedomie o celoživotnom ťažkom postihnutí, ktorým autizmus je,“ uviedol predseda OZ SPONA - Spoločnosť nápomocná autistom Róbert Mikulášik.

    30. 3. 2021

  • Pripomíname si Svetový deň divadla

    Na podnet Medzinárodného divadelného inštitútu (ITI) si 27. marec pripomíname ako Svetový deň divadla, a to už od roku 1961. Pri tejto príležitosti je každoročne zverejnené Medzinárodné posolstvo, ktorého autorom je vždy známa divadelná osobnosť, tento rok je ňou britská divadelná, filmová a televízna herečka Helen Mirren

    26. 3. 2021

  • DAB pripravuje vzdelávaciu inscenáciu, ponúkne príbeh o prírode a dôležitosti lesa

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo s prípravou vzdelávacej inscenácie s názvom Kým nastane ticho. Eduhra je určená žiakom druhého stupňa základných škôl a stredoškolákom. Vyrozpráva im príbeh o tatranských dolinách, o premene lesa v čase, o zlatokopoch a ochranároch a o tom, čo to znamená, ak v lese nastane úplné ticho.

    17. 3. 2021

  • O konkurz do muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť bol obrovský záujem, tvorcovia sľubujú veľkolepú multižánrovú show

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má za sebou prvé kolo konkurzu do výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Záujem o účinkovanie v ňom bol obrovský, svoje prihlášky aj s videonahrávkami poslalo takmer 100 uchádzačov.

    8. 3. 2021

  • Nahliadnite do publikácií DAB

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v rámci svojich vzdelávacích a kultúrnych aktivít pripravuje rôzne publikácie, ktoré sa venujú histórii DAB, jeho významným výročiam, udalostiam, či osobnostiam. Ponúkame možnosť nahliadnuť do vybraných publikácií, ktoré je možné zakúpiť v pokladnici DAB

    25. 1. 2021

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami