Na javisko Divadla Andreja Bagara v Nitre sa vracia obľúbený muzikál Povolanie pápež

Na javisko Divadla Andreja Bagara v Nitre sa vracia obľúbený muzikál Povolanie pápež

31. 8. 2022

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre po viacročnej prestávke vracia na svoje javisko divácky mimoriadne úspešný muzikál Povolanie pápež. Predstavenie, ktoré má za sebou viac ako 90 repríz, môžu diváci opäť uvidieť už 10. a 12. septembra. V aktuálnom obsadení muzikálu uvidia aj nových hercov, ktorí posilnili divadelný umelecký súbor.

Libreto a texty piesní k pôvodnému slovenskému muzikálu napísal pre DAB Daniel Hevier. Autorom hudby je Gabo Dušík. Muzikál patrí k najúspešnejším titulom DAB a väčšina jeho predchádzajúcich uvedení bola úplne vypredaná. Predstaviteľ pápeža Jána Pavla II. Ján Gallovič a básnik, prozaik, dramatik, textár a autor literatúry pre deti a mládež Daniel Hevier získali v roku 2018 za muzikál Povolanie Pápež cenu patróna umelcov Fra Angelico. Udelila ju Rada Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pre vedu, vzdelanie a kultúru.

Muzikál Povolanie pápež vzdáva hold veľkému človeku, duchovnému vodcovi, bojovníkovi proti násiliu, slovanskému pápežovi Jánovi Pavlovi II.. Divákovi ponúka veľkolepú scénickú fresku s najvýznamnejšími okamihmi jeho života.

 

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami