Divadlosrd.com

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre pred premiérou inscenácie Dom sprístupní výstavu s názvom Dom Bernardy Alby - vtedy a dnes

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sprístupní vo štvrtok 5. marca výstavu s názvom Dom Bernardy Alby – vtedy a dnes. Vo vstupnom foyer Štúdia DAB ju divadlo pripravilo v súvislosti s uvedením premiéry inscenácie Dom (6. a 7. marca 2020).

    4. 3. 2020

  • Blíži sa premiéra inscenácie Dom

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre finišuje s prípravou inscenácie Dom. Ide o nový text autorky Anny Saavedra, ktorý vznikol na motívy Lorcovej drámy Dom Bernardy Alby (1936).  DAB ho uvádza pri príležitosti 70. výročia svojho založenia. Divadlo sa rozhodlo priniesť na repertoár túto hru po viac ako štyroch desaťročiach od uvedenia prvej premiéry slávnej inscenácie Jozefa Bednárika v roku 1979, kde rolu Bernardy Alby stvárnila Žofia Martišová. Tentoraz sa herečka predstaví v role Márie Jozefy – matky Bernardy Alby.

    24. 2. 2020

  • Divadlo opäť otvorilo svoje Zákulisie divákom

    Večer 23. januára Divadlo Andreja Bagara opäť otvorilo svoje Zákulisie divákom. Návštevníci sa v divadelnom bufete mohli lepšie zoznámiť s najmladšou herečkou súboru Niki Dékány a jej slam poetry i s našou hereckou legendou, pani Žofkou Martišovou.

    23. 1. 2020

  • DAB uviedlo premiéru autorskej rozprávky Robin Hood

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre uviedlo v sobotu 18. januára premiéru autorskej rozprávky Robin Hood. Príbeh o bájnom šľachetnom hrdinovi, určený malým i veľkým, ponúka okrem dobrodružstva, tajomstva, odvahy, lásky aj boj proti bezpráviu, boj za spravodlivosť, ochranu utláčaných a chudobných. Je to príbeh, kde dobro v podobe hrdinského Robina Hooda zvíťazí nad zlom, ktoré stelesňuje postava zlého šerifa z Nottinghamu.

    20. 1. 2020

  • Silvestrovským predstavením Dámsky krajčír sme sa spoločne s našimi divákmi rozlúčili so starým rokom

    Silvestrovským predstavením komédie Dámsky krajčír sme sa v Divadle Andreja Bagara v Nitre spoločne s našimi divákmi rozlúčili so starým rokom a privítali sme nový rok 2020. Aj v druhej časti jubilejnej 70. sezóny DAB sa tešíme na spoločné stretnutia pri vzácnych umeleckých divadelných zážitkoch.

    31. 12. 2020

  • O zberateľskú eurobankovku s vyobrazením Jozefa Bednárika bol obrovský záujem

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v piatok 20. decembra oficiálne spustilo predaj zberateľskej eurobankovky s vyobrazením režiséra Jozefa Bednárika. Záujem o bankovku s hodnotu nula eur bol obrovský. Už pred deviatou hodinou stále pred divadlom dlhý rad, ktorý siahal až k vianočnému mestečku.

    20. 12. 2019

  • Divadlo Andreja Bagara vydá zberateľskú eurobankovku s vyobrazením Jozefa Bednárika

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vydáva pri príležitosti svojej jubilejnej 70. sezóny eurobankovku s podobizňou Jozefa Bednárika. Edícia unikátnych bankoviek je poctou jednému z najvýznamnejších slovenských divadelných hercov a režisérov.

    17. 12. 2019

  • Mikuláš s anjelom a čertom prišiel aj tento rok do divadla

    Mikuláš v sprievode anjela a čerta ani tento rok nezabudol priniesť darčeky deťom do Divadla Andreja Bagara v Nitre. A aj keď sa čert veľmi snažil, nepodarilo sa mu vziať zo sebou nikoho, pretože všetky deti boli dobré. Mikuláš s anjelom preto mali pri rozdávaní balíčkov plné ruky práce.

    11. 12. 2019

  • Divadlo Andreja Bagara začína s dramaturgickými úvodmi

    V decembri začíname s avizovanými pravidelnými dramaturgickými úvodmi k našim inscenáciám. Už v stredu 11. 12. a v pondelok 16.12. sa o18.00 hod. môžete v Kaviarni DAB zúčastniť dramaturgických úvodov k našej novej inscenácii Banalita lásky.

    10. 12. 2019

  • DAB začalo s prípravou rozprávky Robin Hood

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pripravuje pre rodiny s deťmi autorskú rozprávku na motívy legendy o Robinovi Hoodovi. Príbeh o bájnom anglickom ľudovom hrdinovi, ktorý údajne žil v Sherwoodskom lese v Nottighamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda I. Levie srdce, napísali manželia Ján a Mariana Luteránoví. Ján Luterán je zároveň aj režisérom inscenácie.

    4. 12. 2019

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami