Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa hneď po ukončení sezóny začína pripravovať na novú

Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa hneď po ukončení sezóny začína pripravovať na novú

7. 7. 2020

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa už pripravuje na novú divadelnú sezónu 2020/2021. Pretrvávajúca pandémia ochorenia COVID -19 si však vynútila zmeny v pôvodnom dramaturgickom pláne. Celkovo DAB pre svojich divákov pripravuje štyri premiéry.

Jednou z nich je inscenácia Láska slečny Elliotovej, ktorá sa pre koronakrízu nemohla uviesť v pôvodnom termíne, ale sa presúva na 12. septembra 2020. „Názvy ďalších hier zatiaľ nebudeme prezrádzať, to si necháme až na slávnostný začiatok novej sezóny. Môžem však povedať, že ešte chystáme premiéru dvoch komédií zo súčasnosti a jednej inscenácie s environmentálnou tematikou pre školy a tínedžerov,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Ako prezradil, DAB už na budúcu sezónu začne pripravovať aj výpravný muzikál zo svetovej produkcie. Ten však bude uvedený až v ďalšej sezóne 2021/2022. „Už na jeseň nás ale čakajú rôzne výberové konania, predspievania, schvaľovacie procesy a všetky ďalšie veci, ktoré s uvedením takejto produkcie súvisia,“ vysvetlil J. Dóczy. Ďalšia novinka, ktorú DAB chystá pre svojich divákov, sa týka vstupeniek. „Sú to isté úpravy našich obchodných podmienok. Ľudia ich poznajú pod názvami ako Daily Tickets, alebo Happy Hour. Ide o to, že v deň uvedenia niektorej z našich inscenácií, začneme na budúcu sezónu v určitých hodinách ponúkať vstupenky za zvýhodnené ceny,“ doplnil J. Dóczy.

Divadlo okrem toho čaká, tak ako po iné roky, ďalšia modernizácia, ktorá sa bude týkať predovšetkým javiskovej techniky. DAB už preto začalo s prípravou svojich priestorov, predovšetkým s ich postupným uvoľňovaním. „Pretože sa snažíme ponúkať muzikály zo svetovej produkcie, no zároveň nechceme obmedzovať niektoré výpravné inscenácie, ktorú už máme na repertoári, sme nútení riešiť priestorové problémy divadla. Zápasíme s nimi dlhodobo, prakticky od otvorenia našej súčasnej budovy. Preto sme sa dohodli s našimi nájomníkmi na uvoľnení divadelných priestorov. Je to spojené aj s nástupom nových technológií v divadle, ktoré majú vyššie nároky na priestory i nových odborných pracovníkov. Ide napríklad o projekcie, kvalitnejšie ozvučenie a podobne,“ povedal J. Dóczy.

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami