Divadlo Andreja Bagara sa pripojí k Noci divadiel, predstaví novú publikáciu i Divadelnú knižnicu

Divadlo Andreja Bagara sa pripojí k Noci divadiel, predstaví novú publikáciu i Divadelnú knižnicu

16. 11. 2020

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa aj tento rok zapojí do podujatia Noc divadiel, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. novembra. Podobne ako ďalšie slovenské divadlá, aj to nitrianske sústredí svoj program v čase pandémie ochorenia COVID-19 do virtuálneho priestoru.

Súčasťou programu bude vydanie publikácie Nežná.nr a jej online uvedenie do života. Publikácia prostredníctvom dobových fotografií, materiálov a faktov dokumentuje udalosti Novembra ’89 v Nitre. „Zameriava sa najmä na aktivity divadelníkov z DAB v Nitre, ale v širšom kontexte dopĺňa udalosti spomienkami, svedectvami, fotografiami a dokumentmi. Publikáciu, ktorá vychádza z minuloročnej výstavy Nežná.nr  vydávame pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie,“ uviedla dramaturgička a projektová manažérka DAB Slavka Civáňová. Tá je spolu s riaditeľkou Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra Darinou Károvou spoluautorkou publikácie.

V rámci Noci divadiel pripravuje DAB aj virtuálne sprístupnenie svojej vzácnej Divadelnej knižnice prostredníctvom online knižničného katalógu. „Sme jediná divadelná knižnica pri zriadenom divadle a uchovávame najväčší fond divadelnej literatúry v Nitrianskom kraji. Chceme, aby bol sprístupnený aj verejnosti. Momentálne sa žiaľ pre pandémiu nedá literatúra fyzicky požičiavať, ale náš online katalóg umožní záujemcom vyhľadávať jednotlivé tituly a prípadne si ich požičanie zarezervovať do budúcnosti. Na Noc divadiel pripravujeme aj zaujímavé video, v ktorom našu Divadelnú knižnicu predstavíme,“ povedala S. Civáňová.

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami