Divadlo Andreja Bagara sa opäť otvorí pre svojich divákov

Divadlo Andreja Bagara sa opäť otvorí pre svojich divákov

16. 11. 2020

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvítalo rozhodnutie pandemickej komisie, na základe ktorého môže od pondelka 16. novembra opätovne otvoriť svoje scény divákom. Vďaka uvoľneniu opatrení môžu divadlá zaplniť svoje hľadiská do 50 percent ich celkovej kapacity.

Uvoľnenie pandemických opatrení navyše prišlo v čase, kedy DAB finišuje s prípravou inscenácie Vlastníci (viac o inscenácii TU). Tá je naplánovaná na 28. novembra. „Pôvodne sme zvažovali možnosť, že našu novú hru uvedieme online, bez divákov v hľadisku. Veľmi nás teší, že premiéra bude napokon aj s divákmi. Z polovice naplnené hľadisko je taká spodná hranica na to, aby sa počas predstavenia dala vytvoriť tá  skutočná divadelná atmosféra,“ povedal riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Momentálne sa už divadlo naplno pripravuje na privítanie verejnosti. Okrem toho, že sa pokračuje v pravidelnom čistení a dezinfikovaní priestorov divadla, chystá sa aj plán predstavení, ktoré DAB svojim divákom ponúkne. „Už na stretnutí s premiérom Igorom Matovičom sme aj s ďalšími zástupcami divadiel a kín pripomenuli, že sa na otvorenie musíme pripraviť, spraviť dramaturgiu predstavení, ich propagáciu a podobne. V našom divadle momentálne pripravujeme zoznam inscenácií, ktoré by sme chceli divákom prinášať od decembra. S našim programom oboznámime verejnosť čo najskôr,“ uviedol J. Dóczy.

DAB robí všetko preto, aby sa diváci mohli v jeho priestoroch cítiť čo najbezpečnejšie. „Všetky priestory sú pravidelne dezinfikované certifikovaným prípravkom. Bezoplachová dezinfekcia na ruky bude samozrejme k dispozícií aj divákom. Treba tiež pripomenúť, že priestory divadiel patria aj podľa odborníkov k tým najbezpečnejším. Diváci sedia v hľadisku v dostatočných rozstupoch, pokojne a s rúškami na tvárach. Riziko nákazy je preto v divadle naozaj takmer nulové,“ dodal J. Dóczy.

 

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami