Divadlo Andreja Bagara bude opäť svietiť na modro

Divadlo Andreja Bagara bude opäť svietiť na modro

30. 3. 2021

Divadlo Andreja Bagara sa 2. apríla rozsvieti na modro. Aj tento rok sa pridá k významným dominantám na celom svete, ktoré si modrým osvetlením pripomenú Svetový deň povedomia o autizme. „Sme radi, že nám DAB v Nitre opäť pomôže upevniť povedomie o celoživotnom ťažkom postihnutí, ktorým autizmus je,“ uviedol predseda OZ SPONA - Spoločnosť nápomocná autistom Róbert Mikulášik.

Rezolúciou OSN bol 2. apríl prijatý ako Svetový deň povedomia o autizme. Celosvetová kampaň s názvom Rozsvieť modrú vychádza z iniciatívy svetovej organizácie Autism Speaks. Jej cieľom je zvýšiť povedomie o autizme a snaha začleniť ľudí s autizmom do spoločnosti a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má moderné osvetlenie od roku 2017. Úsporné LED svietidlá umožňujú nasvietenie jeho budovy rôznym farbami pri minimálnych nákladoch. Vďaka svetelnému dizajnu sa tak DAB zaradilo medzi svetové dominanty, ktoré sú pri rôznych medzinárodných a svetových dňoch či iných príležitostiach osvetlené vhodnými farbami.

 

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami