70. sezóna

Divadlo Andreja Bagara v Nitre oslavuje 70. výročie svojho založenia. Pre našich divákov sme preto na našej webovej stránke pripravili špeciálnu sekciu, v ktorej budeme postupne uverejňovať informácie z histórie divadla, novinky a ponuky jubilejnej sezóny a ďalšie zaujímavosti.


  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre má za sebou sezónu, ktorá bola aj napriek koronakríze mimoriadne vydarená

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má za sebou jubilejnú 70. sezónu. Aj napriek tomu, že jej druhú polovicu výrazne poznačila mimoriadna situácia spojená s pandémiou ochorenia COVID-19, pre divadlo bola veľmi úspešná. DAB sa podarilo zrealizovať takmer všetky plány, ktoré na sezónu 2019/2020 malo. Od začiatku septembra 2019 odohralo 130 predstavení, ktoré navštívilo 46.234 návštevníkov.

    7. 7. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara ako prvé divadlo na Slovensku privítalo po karanténe divákov

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v piatok 29. mája po viac ako dvoch mesiacoch, kedy muselo byť pre pandémiu ochorenia COVID – 19 zatvorené, opäť privítalo divákov. Francúzsku konverzačnú komédiu Meno venovalo DAB ako prejav vďaky ľuďom, ktorí s koronavírusom bojovali v prvej línii.

    29. 5. 2020

  • DAB ponúkne Deň otvorených dverí aj keď divákov do svojej budovy vpustiť ešte nemôže

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre aj napriek pandémii, ktorá stále nedovoľuje organizovať masové podujatia, pripravuje pre svojich priaznivcov tradičné júnové podujatia. Tešiť sa môžu na oslavy Dňa detí i na Deň otvorených dverí. Obe akcie každý rok prilákajú do divadla stovky návštevníkov. Takéto hromadné podujatia sa však stále nemôžu organizovať, preto DAB presúva obe podujatia do svojho online programu, ktorý uvádza so sloganom Spolu VYHRÁME.

    26. 5. 2020

  • Príprava inscenácie Láska slečny Elliotovej napreduje, po skúškach cez internet hrajú herci s ochrannými štítmi

    Pandémia ochorenia COVID-19 výrazne zasiahla do fungovania Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre i do prípravy najnovšej inscenácie. Hra s názvom Láska slečny Elliotovej od spisovateľky Jane Austinovej v réžii Ľubomíra Vajdičku mala byť poslednou premiérou v jubilejnej 70. sezóne DAB. Divadlo ju plánovalo uviesť koncom apríla, pandémia ochorenia COVID-19 však všetko zmenila. Prvé uvedenie hry preto muselo byť presunuté až na začiatok septembra.

    12. 5. 2020

  • DAB prechádza z javiska na online program so sloganom Spolu vyhráme

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre naplno pracuje aj v čase, kedy jeho budova musí byť kvôli hrozbe koronavírusu zatvorená. Z javísk našich scén prechádzame do online priestoru a jeho prostredníctvom aj priamo do domovov našich divákov.

    26. 3. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravilo pre svojich divákov projekt Divadelné pondelky s komédiami DAB

    Divadlo Andreja Bagra (DAB) v Nitre chce svojim divákom prinášať umelecké zážitky aj v čase, kedy musí rušiť svoje predstavenia kvôli pandémie koronavírusu. Preto pripravilo projekt Divadelné pondelky s komédiami DAB.

    19. 3. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre pred premiérou inscenácie Dom sprístupní výstavu s názvom Dom Bernardy Alby - vtedy a dnes

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sprístupní vo štvrtok 5. marca výstavu s názvom Dom Bernardy Alby – vtedy a dnes. Vo vstupnom foyer Štúdia DAB ju divadlo pripravilo v súvislosti s uvedením premiéry inscenácie Dom (6. a 7. marca 2020).

    4. 3. 2020

  • Blíži sa premiéra inscenácie Dom

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre finišuje s prípravou inscenácie Dom. Ide o nový text autorky Anny Saavedra, ktorý vznikol na motívy Lorcovej drámy Dom Bernardy Alby (1936).  DAB ho uvádza pri príležitosti 70. výročia svojho založenia. Divadlo sa rozhodlo priniesť na repertoár túto hru po viac ako štyroch desaťročiach od uvedenia prvej premiéry slávnej inscenácie Jozefa Bednárika v roku 1979, kde rolu Bernardy Alby stvárnila Žofia Martišová. Tentoraz sa herečka predstaví v role Márie Jozefy – matky Bernardy Alby.

    24. 2. 2020

  • Divadlo opäť otvorilo svoje Zákulisie divákom

    Večer 23. januára Divadlo Andreja Bagara opäť otvorilo svoje Zákulisie divákom. Návštevníci sa v divadelnom bufete mohli lepšie zoznámiť s najmladšou herečkou súboru Niki Dékány a jej slam poetry i s našou hereckou legendou, pani Žofkou Martišovou.

    23. 1. 2020

  • DAB uviedlo premiéru autorskej rozprávky Robin Hood

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre uviedlo v sobotu 18. januára premiéru autorskej rozprávky Robin Hood. Príbeh o bájnom šľachetnom hrdinovi, určený malým i veľkým, ponúka okrem dobrodružstva, tajomstva, odvahy, lásky aj boj proti bezpráviu, boj za spravodlivosť, ochranu utláčaných a chudobných. Je to príbeh, kde dobro v podobe hrdinského Robina Hooda zvíťazí nad zlom, ktoré stelesňuje postava zlého šerifa z Nottinghamu.

    20. 1. 2020

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami