• Jubilejné spomienky a priania

    Veľkolepým galavečerom oslávilo Divadlo Andreja Bagara počas víkendu 70. výročie svojho vzniku. Výnimočnú príležitosti si nenechali ujsť ani mnohí herci, ktorí v nitrianskom divadle v minulosti pôsobili. Podelili sa o svoje spomienky a nezabudli pridať aj priania do budúcnosti:

    28. 10. 2019

  • Nová kniha venovaná 70-ročnej histórii DAB prinesie množstvo zaujímavostí a faktov

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pri príležitosti 70. výročia svojho vzniku vydáva spolu s Divadelným ústavom publikáciu, ktorá je venovaná histórii, významným udalostiam, osobnostiam a inscenáciám divadla. Kniha s názvom Divadlo Andreja Bagara 70 mapuje históriu DAB od jeho vzniku v roku 1949 až po súčasnosť. PKotvaodieľalo sa na nej sedem autorov (Miroslav Ballay, Slavka Civáňová, Jaroslav Dóczy, Walter Nagy, Peter Oravec, Miro Zwiefelhofer, Marta Žilková, graficky knihu pripravil Marek Kianička) a viac ako 20 spolupracovníkov.

    23. 10. 2019

  • Slávnostným galavečerom si DAB pripomenie 70. výročie svojho vzniku

    Legendárne piesne, nezabudnuteľné choreografie a predovšetkým známe a obľúbené tváre hercov pripomenie slávnostný galavečer, ktorým si Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pripomenie 70. výročie svojho vzniku. Program s názvom Od Jánošíka k pápežovi ponúkne množstvo piesní v rytme živého orchestra, tanečné vystúpenia, videoprojekcie i spomienky známych osobností nitrianskeho divadla.

    23. 10. 2019

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre predstaví v Piatok tekvicového novú Divadelnú zónu

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre otvorí v piatok 18. októbra po prvýkrát novú Divadelnú zónu. Priestor určený na relax a posedenie vyrastie pred budovou DAB na trávnatej ploche na Svätoplukovom námestí.

    16. 10. 2019

  • DAB v Nitre začalo s prípravou inscenácie Banalita lásky

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre začalo v týchto dňoch s prípravou inscenácie súčasnej izraelskej autorky Savyon Liebrecht Banalita Lásky. Hra v réžii Mariána Pecka ponúkne pohľad do súkromia dvoch veľkých myslí 20. storočia, sympatizanta Hitlera a nacistickej strany Martina Heideggera a jeho mladej židovskej študentky Hannah Arendt, budúcej významnej politickej teoretičky.

    16. 10. 2019

  • Divadelné uvádzačky začali jubilejnú sezónu DAB v nových kostýmoch

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre začalo svoju jubilejnú 70. sezónu obnovenou premiérou výpravného muzikálu Tisícročná včela. Svoju premiéru na ňom mali aj nové kostýmy našich uvádzačiek. Ich autorkou je kostýmová výtvarníčka Eva Kleinová. Naposledy pre DAB vytvorila kostýmy do inscenácie Hlava XXII, v tejto sezóne bude autorkou kostýmov do hry Robin Hood.

    17. 9. 2019

  • DAB získalo tri nominácie na ocenenie Dosky 2019

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo tri nominácie na ocenenie Dosky 2019.

    17. 9. 2019

  • DAB uviedlo obnovenú premiéru muzikálu Tisícročná včela

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre v sobotu uviedlo obnovenú premiéru výpravného pôvodného slovenského muzikálu Tisícročná včela. Veľkolepá scénická freska vychádzajúca z magického a fantaskného videnia slovenskej reality zobrazuje rodinnú sága rodu Pichandovcov a ich detí, vnukov, pravnukov.

    16. 9. 2019

  • Inscenácia Mechanický pomaranč nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov

    Inscenácia Mechanický pomaranč, ktorú sme uviedli v premiére začiatkom minulej sezóny, je nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov - ako divadelná inscenácia sezóny. Nominovaných je spolu 14 inscenácií. 

    4. 9. 2019

  • Začala sa 70. jubilejná sezóna Divadla Andreja Bagara v Nitre, pozrite si, čo sme pre vás pripravili

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vstupuje do svojej jubilejnej 70. divadelnej sezóny. Svoju ponuku predstavilo na tlačovej konferencii aj predstaviteľom médií. Divákom v nej prinesie päť premiér: jeden obnovený výpravný muzikál a ďalšie štyri inscenácie, ktoré na javisko nitrianskeho divadla prinesú kvalitné umenie spolu s romantikou i rozprávkou pre deti a ich rodičov. Okrúhle výročie oslávi DAB aj veľkým galaprogramom a vydaním knihy, ktorá mapuje sedem desaťročí jeho fungovania.

    3. 9. 2019

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami