Budova DAB sa rozsvieti na modro, pridá sa k dominantám, ktoré takto pripomínajú Svetový deň detí

Budova DAB sa rozsvieti na modro, pridá sa k dominantám, ktoré takto pripomínajú Svetový deň detí

16. 11. 2023

Nitra 16. 11. 2023: Budova Divadla Andreja Bagra v Nitre sa v pondelok 20. novembra rozsvieti na modro. Zapojí sa tak spolu s ďalšími svetovými dominantami do kampane UNICEF k Svetovému dňu detí.

„Na modro osvetlené pamiatky v mestách po celom svete symbolizujú záväzok chrániť práva detí. Táto iniciatíva je symbolickým úsilím o zjednotenie občanov sveta. Propaguje univerzálny jazyk mieru, udržateľného rozvoja a ľudských práv. Podporuje nádej v týchto neistých časoch a zdôrazňuje podporu cieľov a ideálov OSN,“ pripomína UNICEF.

Svetový deň detí si celý svet každoročne pripomína 20. novembra. Je pripomienkou prijatia Deklarácie o právach dieťaťa Valným zhromaždením Organizácie Spojených národov v roku 1959. Táto medzinárodná zmluva podčiarkuje dôstojnosť a rovnaké práva všetkých detí a poskytuje komplexný rámec pre ich ochranu, rozvoj a blahobyt. „Som veľmi rád, že sa Divadlo Andreja Bagara i so svojím zriaďovateľom Nitrianskym samosprávnym krajom takto symbolicky môže pripojiť do osláv Svetového dňa detí,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

-dab-

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami