DAB uvítalo otvorenie divadiel, zatiaľ pripravuje dve predstavenia

DAB uvítalo otvorenie divadiel, zatiaľ pripravuje dve predstavenia

19. 5. 2020

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvítalo rozhodnutie krízového štábu o znovu otvorení divadiel a ďalších kultúrnych zariadení. Aj napriek tomu, že prijaté opatrenia nedovoľujú nábeh na režim pred pandémiou ochorenia COVID-19, DAB je pripravené po dlhých týždňoch otvoriť svoje dvere divákom. Zatiaľ pripravuje dve predstavenia.

Priestory DAB boli pravidelne dezinfikované aj v čase, keď bola jeho budova zatvorená. Na prijatie prvých divákov je preto pripravené. Návštevníci divadla budú môcť vstúpiť iba s rúškom na tvári, bude sa im merať telesná teplota a pri vstupe si vydezinfikujú ruky. Sedieť budú tak, aby bol medzi nimi dostatočný odstup v súlade s usmernením krízového štábu.

„Momentálne prepočítavame priestory Štúdia DAB, aby sme vedeli koľko divákov v ňom vieme bezpečne usadiť. Vo Veľkej sále taký problém nemáme. Jej kapacita je takmer 600 miest, takže do 100 ľudí sa tam bez problémov vojde,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Klimatizácia bude počas predstavení vypnutá. Sály sa vychladia ešte pred príchodom divákov a následne sa vydezinfikujú. „My sme pripravení okamžite prijať divákov. Sú tu však aj ďalšie opatrenia, ktoré musím vykonať. Napríklad testovanie hercov na COVID-19, aby nemuseli hrať v rúškach. Testovanie je už dohodnuté, takže našim divákom ponúkneme plnohodnotný umelecký zážitok,“ uviedol J. Dóczy.

Prvé predstavenie odohrá DAB 29. mája, kedy uvedie komédiu Meno. Predstavenie bude určené ľuďom, ktorí bojovali s pandémiou v prvej línii, teda lekárom, zdravotníkom, hasičom, predavačkám, policajtom a ďalším profesiám. Druhým predstavením bude komédia Testosterón, ktorú DAB odohrá 12. júna pre divákov. Bude to riadne predstavenie, na ktoré si budú môcť ľudia kúpiť vstupenku bežným spôsobom, teda cez internet, alebo v pokladni DAB.

„Sme pripravení postupne pridávať aj ďalšie predstavenia, všetko bude závisieť od opatrení, ktoré budeme musieť dodržiavať a samozrejme aj od záujmu divákov. Posúvať sezónu až do leta nebudeme, plánujeme ju ukončiť v júni,“ povedal J. Dóczy.

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami