DAB prechádza z javiska na online program so sloganom Spolu vyhráme

DAB prechádza z javiska na online program so sloganom Spolu vyhráme

26. 3. 2020

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre naplno pracuje aj v čase, kedy jeho budova musí byť kvôli hrozbe koronavírusu zatvorená. Z javísk našich scén prechádzame do online priestoru a jeho prostredníctvom aj priamo do domovov našich divákov.

DAB pripravilo pre svojich priaznivcov ucelený a pravidelný online program, ktorý začíname uvádzať so sloganom Spolu VYHRÁME. Ponúkať bude divadelné inscenácie, pravidelné čítanie rozprávok a množstvo ďalších aktivít. Divadlo chce vo svojom slogane zdôrazniť najmä spolupatričnosť i to, že na svojich divákov nezabúda. „Znamená, že sme Spolu s nimi a iba spolu vyhráme. Aj keď je teraz naša budova zatvorená, snažíme sa naďalej hrať pre našich divákov a oslovovať ich dostupnou online cestou, aby sme ich v týchto dňoch potešili, zabavili, ale aj poučili, umožnili sa hrať a nad touto situáciou nakoniec aj vyhrať,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Online program DAB už teraz prináša Rozprávky a básničky DAB. Ide o pravidelné čítanie rozprávok, básničiek, riekaniek v podaní hercov divadla zverejňované na youtube kanáli DAB).

Veľmi úspešne sa začal aj seriál Divadelné pondelky s komédiami DAB, v rámci ktorého divadlo každý pondelok o 17.00 hod. uvedie na youtube kanáli DAB komédiu zo svojho videoarchívu. Prvá uvedená komédia Z rúčky do rúčky mala len za prvých 20 hodín 4300 vzhliadnutí.

  

Na najbližší pondelok, 30. marca opäť o 17.00 hod., pripravujeme odvysielanie komédie Druh: Žena.

  

Divadlo začalo na sociálnych sieťach uverejňovať aj zaujímavosti Zo zákulisia DAB. Krátke videá vtipnou a hravou formou predstavia nie len zákulisie budovy, ale napríklad aj hereckú prípravu i osobnosti z histórie DAB.

Pretože sa naši diváci často pýtajú na svojich obľúbených hercov, začalo divadlo pracovať na príprave seriálu s názvom, Keď herci (ne)hrajú. Prostredníctvom sociálnych sietí v ňom budeme uverejňovať pravidelné príspevky, fotografie, pozdravy aj krátke videá zo života našich hercov, v čase keď nemôžu hrať v divadle.

DAB pokračuje aj vo svojom projekte divadlosrd.com. V rámci neho pomôže študentom s prípravou na maturity, či so štúdiom literatúry. „Pravidelne budeme zverejňovať bulletiny k titulom, ktoré sú súčasťou takzvaného povinného čítania. Ide o kvalitné dramaturgické texty, ktoré pre divákov písali pútavou formou erudovaní odborníci a často prinášajú zaujímavosti a informácie, ktoré sa v školách neučia. Študentom tak môžu výrazne pomôcť s domácou prípravou na vyučovanie,“ uviedla lektorka dramaturgie DAB Slávka Civáňová. Prvé bulletiny nájdete TU

Súčasťou online programu DAB bude aj Zábavný divadelný kvíz, v ktorom si budú môcť diváci cez internet preveriť vtipnou formou svoje vedomosti o divadle.

O všetkých ďalších pripravovaných aktivitách bude DAB svojich divákov a priaznivcov informovať prostredníctvom svojej webovej stránky a sociálnych sietí.

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami