V muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť uvidia diváci takmer 200 kostýmov

V muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť uvidia diváci takmer 200 kostýmov

30. 4. 2021

Krajčírske dielne Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre už pripravujú kostýmy do muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Jeho premiéru plánuje DAB na september.

            O tom, že ide o naozaj veľkolepú inscenáciu svedčí aj počet kostýmov, ktoré sa pre muzikál pripravujú. Bude ich takmer 200. Dej sa odohráva v súčasnosti i v biblických časoch, budú preto medzi nimi súčasné odevy, oblečenie starých Izraelitov i impozantné rúcha faraóna a jeho služobníkov. „Kostýmov bude naozaj veľa. Máme tam spevácku company, tanečnú company, máme tam niekoľkých sólistov a čo je raritné, máme na scéne 12 detí, ktoré musia perfektne hrať a spievať a k tomu máme ešte viacero alternácií. Takže je to taká full partia, kde je tých postáv asi 50, ale každá z nich ide aj do inej postavy, striedajú sa, takže sa z Izraelitov stávajú Putifárovi úradníci, potom prídu zasa ako tanečníci a zasa vrátia do iných postáv,“ vysvetlila kostýmová výtvarníčka Ľudmila Várossová, ktorá kostýmy pre muzikál navrhla.

            Na kostýmy pôjde viac ako kilometer látok

            Množstvu divadelných kostýmov zodpovedá aj metráž látok. Tá už teraz presiahla jeden kilometer. Zháňať všetky potrebné materiály počas pandémie bolo viac ako náročné. „Počas mojej 40-ročnej praxe sa mi stalo po prvýkrát, že som materiály zháňala od dodávateľov doslova po celej Európe, cez Anglicko, Taliansko, Turecko, Nemecko, Česko... Som rada, že nakoniec všetko prišlo. Sme na začiatku a dúfam, že sme sa pri výbere nezmýlili,“ povedala Ľudmila Várrosová.

            Návrhy sa páčili aj v Londýne

            Muzikál Jozef a jeho zázračný farebný plášť uvádza DAB na základe licencie od londýnskej spoločnosti The Really Useful Group Ltd. Tá schvaľuje aj výpravu inscenácie. Návrhy kostýmov prijali bez výhrad. „Dokonca aj s pochvalou za návrh Jozefovho farebného plášťa a maliarsky akcent, ktorý do toho dávame. Poznamenali, že sa nám podarilo priniesť nový prvok do videnia tohto diela,“ uviedla Ľudmila Várossová.

 

 

 

 

 

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami