V DAB sa konala pravidelná Zimná divadelná kvapka krvi

V DAB sa konala pravidelná Zimná divadelná kvapka krvi

18. 1. 2019

V Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa v piatok 18. januára konala pravidelná Zimná divadelná kvapka krvi. Spoločne s DAB ju už tradične organizovala Národná transfúzna služba (NTS) Nitra a Územný spolok Slovenského červeného kríža (SČK) Nitra.

Predsedníčka Rady územného spolku SČK Nitra Mária Hegedüšová ocenila, že najdrahšiu tekutinu prišli darovať aj prvodarcovia. „Po vianočných sviatkoch sa situácia o čosi zlepšila a darcovia už opäť navštevujú NTS. Veľmi nás teší, že do divadla prišli aj prvodarcovia. Vždy sme radi, ak sa mladí zapájajú a stávajú sa z nich nasledovníci starších darcov,“ uviedla M. Hegedüšová.

Pracovníci SČK a NTS sa do nitrianskeho divadla vrátia aj v júni, kedy tu budú spoločne s DAB organizovať Letnú divadelnú kvapku krvi. „Vyzývam potenciálnych darcov krvi, aby prišli medzi nás. Viem čo to je, lebo ja sama som držiteľkou diamantovej plakety. Je to o tom dobrom pocite darcu krvi, že pomôže niekomu aj takouto formou, pomôže mu zo srdca a obdaruje ho krvou, ktorá je nenahraditeľná. Pomáha prinavrátiť chorému život a zdravie,“ povedala M. Hegedüšová.

  

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami