Od začiatku júna môžeme hrať pre divákov, pre veľký záujem sa do programu pridávali predstavenia

Od začiatku júna môžeme hrať pre divákov, pre veľký záujem sa do programu pridávali predstavenia

7. 6. 2021

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo po pandemickej prestávke hrať opäť pred divákov. Od 1. júna ponúka novú edukatívnu hru Kým nastane ticho a úspešné tituly Dom, Drotár, Vlastníci a Testosterón.

Riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy upozorňuje, že aj keď v uplynulom období nebolo možné hrať pred „živým“ obecenstvom, v divadle sa život nezastavil, naopak, pracuje sa v ňom naplno. „Ideme dvomi líniami. Prvou je príprava výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť, ktorého premiéra je naplánovaná na 24. septembra. V druhej línii sa sústreďujeme na to, aby sme ešte do prázdnin ponúkli naše inscenácie divákom. Je o ne veľký záujem a to nie len o tie známe, ale napríklad aj o našu novú vzdelávaciu inscenáciu Kým nastane ticho, ktorej premiéru sme uviedli 22. mája a už sme museli do programu pridávať aj jej nové, neplánované predstavenia,“ skonštatoval J Dóczy.

Zároveň pripomenul, že divákov, ktorí chcú prísť na divadelné predstavenia, nečakajú v DAB žiadne výrazné obmedzenia. „Opatrenia sa postupne uvoľňujú. Dnes už nemusíme merať teplotu, dokonca už diváci nemusia byť ani testovaní. Iba kapacita hľadiska je obmedzená na polovicu. Situácia sa ale mení z týždňa na týždeň, takže je možné, že koncom júna už budeme môcť hrať pred plnou sálou,“ doplnil J. Dóczy.

DAB plánuje aj účasť na letnom festivale Zámocké hry zvolenské. Predstaví sa na ňom hrou Dom. „Je to úspešná inscenácia, ktorá je pre náročnejších divákov. Do Zvolena s ňou pôjdeme 10. júna,“ uviedol J. Dóczy. Divadlo okrem toho pripravuje pre svojich priaznivcov aj prekvapenie, s ktorým sa predstaví na mestských slávnostiach Nitra, milá Nitra. Pôjde o pásmo zložené z obľúbených melódií z muzikálov, ktoré malo DAB vo svojom repertoári. Jeho program bude obohatený aj o skladby z nového pripravovaného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Nitrania si tak môžu vypočuť niektoré piesne z muzikálu ešte pred jeho premiérou.

Zábery z prvej čítacej skúšky muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť:

 

 

Fotografie z edu-hry Kým nastane ticho

 

 
 

Tu si môžete pozrieť program DAB v júni

-7. 6.2021, DAB-

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami