Hlasujte za projekt Divadla Andreja Bagara, aby sme mohli pre verejnosť vybudovať novú Divadelnú zónu

Hlasujte za projekt Divadla Andreja Bagara, aby sme mohli pre verejnosť vybudovať novú Divadelnú zónu

1. 4. 2019

Nitrianska komunitná nadácia spúšťa hlasovanie k projektom v grantovom programe Mením svoje mesto. Divadlo Andreja Bagara (DAB) sa doň zapojilo s projektom Divadelná zóna, systém sedení pred divadlom.

Máte radi súčasný dizajn a inštalácie vo verejnom priestore? Chceli by ste také pred našim divadlom?

 

   

Divadlo Andreja Bagara v Nitre spolu s architektkami zo skupiny Woven https://www.woven.sk/ plánuje aj s Vašou podporou zrealizovať projekt Divadelná zóna, ktorého cieľom je zútulniť a revitalizovať verejný priestor centra mesta - pred Divadlom Andreja Bagara v Nitre prostredníctvom umeleckého diela - dizajnérskych riešení verejného priestoru formou netradičných dizajnérskych posedení.

Hlasovať za náš projekt môžete TU

 

Prečo?

- chceme pozitívne prispieť k využívaniu aj k vizuálu centra mesta

- ozvláštniť centrum mesta, priniesť do mesta súčasné umenie a dizajn

- prispieť k jeho zútulneniu a revitalizácii

- vytvoriť priestor pre ľudí - priestor, ktorý bude prirodzeným miestom stretnutí, relaxu, posedenia na námestí

- prilákať tak ľudí k tráveniu voľného času v centre mesta

- vytvoriť zázemie pre kultúrne aktivity na námestí

 

Divadelná zóna

Cieľom projektu je zútulniť a revitalizovať verejný priestor centra mesta - pred Divadlom Andreja Bagara v Nitre prostredníctvom umeleckého diela - dizajnérskych riešení verejného priestoru formou netradičných dizajnérskych posedení.

Priestor a sedenie by boli určené nielen divákom nášho divadla, ktorí prichádzajú na naše predstavenia a plocha pred divadlom je ich prirodzený meeting point, ktorý využívajú aj cez prestávky počas predstavení. Určený by bol aj širokej verejnosti mesta Nitra - ako miesto na relax, stretávanie sa či posedenie na námestí, ktoré týchto možností veľa neposkytuje. Dielo bude prenosné aj na iné časti námestia - napr. trávnatá plocha na námestí, podľa toho v rámci akej akcie sa bude používať.

Názov Divadelná „zóna“ parafrázuje Pešiu zónu v meste. K realizácii projektu sme oslovili mladé architektky zo skupiny Woven, ktoré sa venujú práve projektom vo verejnom priestore (www.woven.sk) a majú za sebou úspešné realizácie na mnohých festivaloch doma aj v zahraničí či realizácie pre mestá, obce a komunity.

Predložený projekt "Divadelná zóna" bude vychádzať z konceptu Polyline, ktorý Woven realizovali v roku 2018 v Prahe na nábreží Vltavy. Predložená skica je len predbežný návrh. Finálny projekt "Divadelná zóna" bude vizuálne reagovať na verejný priestor pred DAB, vizuál a architektúru budovy divadla. Finálny návrh a technické výkresy budú vypracované v prípade podpory projektu. Skupina Woven už v Nitre realizovala projekt The Doors, ktorý bol inštalovaný na námestí počas festivalu Divadelná Nitra 2015.

Projekt "Divadelná zóna" chceme otvárať podujatím s umeleckým programom pre verejnosť. Od jari do jesene chceme k priestoru prizvať aj pojazdnú kaviareň, ktorej služby dotvoria pohodovú atmosféru v Divadelnej zóne, prípadne iné občerstvovacie služby.

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami