Divadlo Andreja Bagara v Nitre predstaví v Piatok tekvicového novú Divadelnú zónu

Divadlo Andreja Bagara v Nitre predstaví v Piatok tekvicového novú Divadelnú zónu

16. 10. 2019

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre otvorí v piatok 18. októbra po prvýkrát novú Divadelnú zónu. Priestor určený na relax a posedenie vyrastie pred budovou DAB na trávnatej ploche na Svätoplukovom námestí.

            Nová Divadelná zóna sa stane súčasťou podujatia Piatok tekvicového. „Chceme sa takouto formou zapojiť do komunitného života v centre Nitry. Návštevníci podujatia si tak budú môcť v piatok 18. októbra po prvýkrát vyskúšať systém dizajnového sedenia, na ktoré sme získali grant z Mesta Nitry a Nitrianskej komunitnej nadácie z programu Mením moje mesto 2019,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

            Nová Divadelná zóna bude verejnosti k dispozícii od jari do jesene, teda v mesiacoch, kedy počasie dovoľuje sedieť vonku. Dizajnové sedenie je dielom štyroch architektiek zo skupiny Woven, ktorých práce sa už objavili napríklad na festivale Pohoda, či na Divadelnej Nitre. „Na samotnej výrobe diela sa podieľali aj naše divadelné dielne, vizuál jednotlivých plachiet na sedenie je zas z dielne ilustrátorky Simony Čechovej a grafického dizajnéra Ján Šicka. Aj touto formou sme chceli prispieť k zútulneniu verejného priestoru v blízkosti divadla,“ pripomenula S. Civáňová.

            V Piatok tekvicového si budú môcť návštevníci Divadelnej zóny od 16.00 – 18.00 hod. vyskúšať vyrezávanie tekvíc pod vedením nitrianskeho výtvarníka Viliama Šulíka. „O 16.00 hod. je pripravené je aj vystúpenie našej divadelnej retro kapely Živica. Sedenie zostane vonku aj po tomto podujatí a tak dlho, ako nám to dovolí počasie, zostane súčasťou Svätoplukovho námestia,“ povedala S. Civáňová.

   

Späť

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami