• ASDO upozorňuje na nejasné pandemické opatrenia pre umelcov

    Podľa predsedu Asociácie Slovenských Divadiel a Orchestrov Jaroslava Dóczyho sa v Európe riešia problémy, o ktorých sa na Slovensku zatiaľ ani nediskutuje.

    6. 10. 2021

  • PREVÁDZKOVÝ PORIADOK DIVADELNEJ KNIŽNICE

    Čo je to Divadelná knižnica pri Divadle Andreja Bagara? Sídli a funguje v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Je zameraná na dramatické texty (drámy, komédie, tragédie, divadelné scenáre) a odbornú divadelnú literatúru. Vo svojej zbierke má približne 6000 titulov. Je jedinou knižnicou na Slovensku špecializovanou na divadlo a drámu mimo Bratislavy. Naše služby veľmi často vyhľadávajú študenti nitrianskych gymnázií, Súkromného konzervatória, Univerzity Konštantína filozofa v Nitre, bežná verejnosť, ale aj amatérske súbory z celého kraja.

    18. 9. 2021

  • DAB presúva premiéru muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť na októbrový termín

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa pre zhoršujúcu pandemickú situáciu rozhodlo presunúť plánovanú premiéru muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť z 24. septembra na neskorší, októbrový, termín. Divadlo zároveň zrušilo aj ďalšie predstavenia, ktoré mali byť odohraté v priebehu septembra.

    14. 9. 2021

  • Predstavujeme novú divadelnú sezónu 2021/2022

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre ponúkne svojim divákom v novej divadelnej sezóne 2021/2022 štvoricu nových inscenácií. Úvod bude patriť slávnemu muzikál od Andrewa Lloyda Webbera a Timea Ricea Jozef a jeho zázračný farebný plášť v réžii Petra Oravca. Nová sezóna ponúkne aj úsmevnú grotesku Nádej zomiera posledná, ktorú bude režírovať herec DAB Peter Oszlík a bláznivú komédiu Láska, sex a dane v réžii Svetozára Sprušanského. Poslednou inscenáciou sezóny bude hra Kutlochy od Slavky Civáňovej v réžii Natálie Deákovej, ktorá rozpovie príbehy povestnej nitrianskej divadelnej ubytovne.

    25. 8. 2021

  • Riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy sa stal novým predsedom Asociácie Slovenských Divadiel a Orchestrov

    Asociácia Slovenských Divadiel a Orchestrov (ASDO) má nové vedenie. Zvolili si ho členovia Valného zhromaždenia ASDO, ktoré sa konalo tento týždeň (13. 7.) v Mestskom divadle Žilina. Novým predsedom asociácie sa stal riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre Jaroslav Dóczy. Podpredsedníčkou je Lucia Potokárová a členom predsedníctva je aj bývalý predseda ASDO Július Klein. Členmi dozornej rady asociácie sú Zuzana Hekel, Ján Hanzo a József Czajlik. Ako informovala ASDO, na hlasovaní sa osobne, online, prípadne s poverením zúčastnilo 91,3 percenta jej členov.

    16. 7. 2021

  • Ivan Tuli Vojtek opäť na doskách Divadla Andreja Bagara

    Herec Ivan Tuli Vojtek sa po rokoch opäť predstaví na javisku Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Diváci ho uvidia v inscenácii Vlastníci, kde sa predstaví v postave bývalého predsedu SVB – pána Kabáta, ktorý sa netají nostalgiou za starým režimom a z princípu nepripúšťa v dome žiadne zmeny.

    23. 6. 2021

  • Od začiatku júna môžeme hrať pre divákov, pre veľký záujem sa do programu pridávali predstavenia

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo po pandemickej prestávke hrať opäť pred divákov. Od 1. júna ponúka novú edukatívnu hru Kým nastane ticho a úspešné tituly Dom, Drotár, Vlastníci a Testosterón.

    7. 6. 2021

  • Budova DAB a jeho Hlavná opona sa stali pamätihodnosťami Nitry

    Budova Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre i Hlavná opona v jeho Veľkej sále boli zapísané do zoznamu pamätihodností mesta Nitra. Rozhodlo o tom nitrianske mestské zastupiteľstvo.

    26. 5. 2021

  • Uviedli sme premiéru edu-hry Kým nastane ticho

    Divadlo Andreja Bagara po vynútenej pandemickej prestávke opäť privítalo v hľadisku divákov na premiére edukatívnej inscenácie Kým nastane ticho. Hra je príbehom o tatranských dolinách, o premene lesa v čase, o ochranároch a o tom, čo to znamená, keď v lese nastane úplné ticho...

    25. 5. 2021

  • DAB začalo po niekoľkomesačných prípravách skúšať výpravný muzikál Jozef a jeho zázračný farebný plášť

    V Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa prvou skúškou začal dlhý proces prípravy výpravného muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť od autorov Andrew Lloyd Webbera a Tima Ricea.

    19. 5. 2021

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami