• DAB počas prázdnin otvára svoje zákulisie deťom

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa úplne nezatvára ani počas divadelných prázdnin. Svoje zákulisie pravidelne sprístupňuje deťom z letných táborov, ktoré sa tak dozvedia mnohé zaujímavosti o fungovaní divadla a javiskovej techniky.

    19. 8. 2022

  • Umelecký súbor DAB má nového šéfa, divadlo posilnilo aj dramaturgickú zložku

    Tvorivý tím Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre má nové posily. Na miesto šéfa umeleckého súboru nastúpil režisér Matúš Bachynec. Do divadla prichádza aj dramaturgička Martina Mašlárová.

    15. 8. 2022

  • DAB sa stalo súčasťou platformy Dramox, ponúkne cez ňu online inscenácie

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa stalo súčasťou streamovacej platformy DRAMOX.SK. Dramox ponúka online divadelné inscenácie českých i slovenských divadiel. Prvou hrou, ktorú DAB prostredníctvom www.dramox.sk divákom ponúka je predstavenie Štefánik - slnko v zatmení autorky a režisérky Evy Borušovičovej. Už začiatkom júla by mala pribudnúť inscenácia Jánošík v réžii Rastislava Balleka a postupne ďalšie hry z archívu DAB.

    9. 6. 2022

  • Žofia Martišová si prevezme Cenu Nitrianskeho samosprávneho kraja

    Dlhoročná členka umeleckého súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre, divadelná a filmová herečka Žofia Martišová získa za celoživotné zásluhy v oblasti divadelného a filmového umenia Cenu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Z rúk predsedu NSK Milana Belicu si ju prevezme v Koncertnej sále Župného domu v Nitre vo štvrtok 9. júna.

    8. 6. 2022

  • Po pandemickej prestávke sme pre našich najmladších divákov opäť pripravili Deň detí

    Po dvojročnej pandemickej prestávke Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre opäť pripravilo pre svojich najmenších divákov tradičný Deň detí v divadle. Ponúkne deťom rozprávku, stretnutie s hercami i slávnostnú recepciu.

    27. 5. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara bude súčasťou Divadelných prechádzok

    Históriu Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre a mnohé zaujímavosti z dejín nitrianskeho divadelníctva ponúkne podujatie, ktoré sa bude konať 14. mája a v rámci Noci múzeí a galérii. Komentovanú prehliadku s názvom Divadelné prechádzky organizuje Divadelný ústav. V Nitre sa začne v sobotu o 16. hodine na Ulici 7. pešieho pluku pred Starým divadlom Karola Spišáka. Záujemcov bude ulicami Nitry sprevádzať lektorka a autorka nitrianskej časti projektu Divadlené prechádzky Slavka Civáňová.

    11. 5. 2022

  • Dizajnové sedenie Square Seeds už slúži Nitranom

    V priestore pred Štúdiom Divadla Andreja Bagara (DAB) na Svätoplukovom námestí sú už osadené dizajnové objekty Square Seeds. DAB tak spoločne s Nitrianskou komunitnou nadáciou a spoločnosťou Foxconn ukončilo projekt, ktorého výsledkom sú tieto nevšedné moduly. Ich úlohou je poskytnúť na slnkom rozpálenej ploche námestia oázy príjemného posedenia v tieni zelene. Zároveň sú aj oázami súčasného umenia a dizajnu.

    2. 5. 2022

  • Divadlo Andreja Bagara získalo špeciálnu cenu Atlas

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo špeciálne environmentálne ocenenie Atlas 2022. DAB ju v piatok 22. apríla udelila Nadácia VÚB za inscenáciu Kým nastane ticho. Divadlo dostalo cenu Atlas 2022 v kategórii Osveta.

    22. 4. 2022

  • Inscenácia Kutlochy v DAB ponúkne nevšedný pohľad do vnútra hereckej komunity

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre finišuje s prípravou inscenácie Kutlochy. Okrem historiek z legendárnej nitrianskej hereckej ubytovne prinesie hra predovšetkým nevšedný pohľad do sveta divadla i celých hereckých generácií, ktoré v Kutlochoch bývali, tvorili, prežívali svoje lásky, túžby či vnútorné konflikty s dobou, v ktorej žili. Zobrazí tiež zlomové historické obdobia (vojnový Slovenský štát, 50. roky, august 1968, normalizácia, november 1989, rozdelenie Československa, bizarné 90. roky) tak, ako ich prežívali umelci v kontexte svojich súkromných osudov a vzťahov.

    20. 4. 2022

  • Inscenácia Kutlochy predstaví vtipnú a niekedy i mrazivú históriu slávnej hereckej ubytovne a nitrianskeho divadla

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre začalo s prípravou nevšednej autorskej inscenácie, ktorá divákom rozpovie príbehy povestnej nitrianskej divadelnej ubytovne Kutlochy.

    9. 3. 2022

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami