• Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa hneď po ukončení sezóny začína pripravovať na novú

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa už pripravuje na novú divadelnú sezónu 2020/2021. Pretrvávajúca pandémia ochorenia COVID -19 si však vynútila zmeny v pôvodnom dramaturgickom pláne. Celkovo DAB pre svojich divákov pripravuje štyri premiéry.

    7. 7. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara v Nitre má za sebou sezónu, ktorá bola aj napriek koronakríze mimoriadne vydarená

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má za sebou jubilejnú 70. sezónu. Aj napriek tomu, že jej druhú polovicu výrazne poznačila mimoriadna situácia spojená s pandémiou ochorenia COVID-19, pre divadlo bola veľmi úspešná. DAB sa podarilo zrealizovať takmer všetky plány, ktoré na sezónu 2019/2020 malo. Od začiatku septembra 2019 odohralo 130 predstavení, ktoré navštívilo 46.234 návštevníkov.

    7. 7. 2020

  • Pridávame ďalšie predstavenie inscenácie Testosterón

    Pre veľký záujem pridávame v júni ďalšie predstavenie inscenácie Testosterón. Prvé predstavenie uvedieme vo Veľkej sále DAB v plánovanom termíne 12. júna. K nemu Divadlo Andreja Bagara v Nitre pridáva ďalší termín, Testosterón budeme hrať aj 17. júna.

    8. 6. 2020

  • Zvonenie do Vášho mobilu s hitom kapely Živica!

    Pri príležitosti online Dňa otvorených dverí Divadla Andreja Bagara v Nitre ako aj premiéry prvého videoklipu divadelnej retro kapely Živica sme si pre vás pripravili špeciálny darček a to zvonenie do vášho mobilu zo skladby Dnes večer vám zábavu hráme!

    5. 6. 2020

  • Stiahnite si podpiskarty hercov DAB

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravilo pre svojich priaznivcov aj napriek neľahkej situácii vyvolanej pandémiou ochorenia COVID-19 Deň otvorených dverí. Pretože sme pre bezpečnostné a hygienické opatrenia nemohli zorganizovať tradičnú autogramiádu, ponúkame Vám možnosť stiahnuť si podpiskarty členov umeleckého súboru DAB online.

    5. 6. 2020

  • Divadlo Andreja Bagara ako prvé divadlo na Slovensku privítalo po karanténe divákov

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v piatok 29. mája po viac ako dvoch mesiacoch, kedy muselo byť pre pandémiu ochorenia COVID – 19 zatvorené, opäť privítalo divákov. Francúzsku konverzačnú komédiu Meno venovalo DAB ako prejav vďaky ľuďom, ktorí s koronavírusom bojovali v prvej línii.

    29. 5. 2020

  • DAB ponúkne Deň otvorených dverí aj keď divákov do svojej budovy vpustiť ešte nemôže

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre aj napriek pandémii, ktorá stále nedovoľuje organizovať masové podujatia, pripravuje pre svojich priaznivcov tradičné júnové podujatia. Tešiť sa môžu na oslavy Dňa detí i na Deň otvorených dverí. Obe akcie každý rok prilákajú do divadla stovky návštevníkov. Takéto hromadné podujatia sa však stále nemôžu organizovať, preto DAB presúva obe podujatia do svojho online programu, ktorý uvádza so sloganom Spolu VYHRÁME.

    26. 5. 2020

  • DAB uvítalo otvorenie divadiel, zatiaľ pripravuje dve predstavenia

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvítalo rozhodnutie krízového štábu o znovu otvorení divadiel a ďalších kultúrnych zariadení. Aj napriek tomu, že prijaté opatrenia nedovoľujú nábeh na režim pred pandémiou ochorenia COVID-19, DAB je pripravené po dlhých týždňoch otvoriť svoje dvere divákom. Zatiaľ pripravuje dve predstavenia.

    19. 5. 2020

  • Príprava inscenácie Láska slečny Elliotovej napreduje, po skúškach cez internet hrajú herci s ochrannými štítmi

    Pandémia ochorenia COVID-19 výrazne zasiahla do fungovania Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre i do prípravy najnovšej inscenácie. Hra s názvom Láska slečny Elliotovej od spisovateľky Jane Austinovej v réžii Ľubomíra Vajdičku mala byť poslednou premiérou v jubilejnej 70. sezóne DAB. Divadlo ju plánovalo uviesť koncom apríla, pandémia ochorenia COVID-19 však všetko zmenila. Prvé uvedenie hry preto muselo byť presunuté až na začiatok septembra.

    12. 5. 2020

  • DAB dostalo darom z UKF ochranné štíty, herci v nich budú nacvičovať novú inscenáciu

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre získalo darom z Katedry informatiky UKF v Nitre 20 ochranných štítov, ktoré využijú herci DAB počas skúšania novej inscenácie. Ochranné štíty odovzdal divadlu doc. Štefan Koprda zamestnanec katedry informatiky a vedúci projektu INNO3D, v rámci ktorého boli štíty vyrobené. UKF na oplátku dostalo od DAB ochranné rúška ušité v divadelných dielňach.

    5. 5. 2020

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami