70. sezóna

Divadlo Andreja Bagara v Nitre oslavuje 70. výročie svojho založenia. Pre našich divákov sme preto na našej webovej stránke pripravili špeciálnu sekciu, v ktorej budeme postupne uverejňovať informácie z histórie divadla, novinky a ponuky jubilejnej sezóny a ďalšie zaujímavosti.


  • Silvestrovským predstavením Dámsky krajčír sme sa spoločne s našimi divákmi rozlúčili so starým rokom

    Silvestrovským predstavením komédie Dámsky krajčír sme sa v Divadle Andreja Bagara v Nitre spoločne s našimi divákmi rozlúčili so starým rokom a privítali sme nový rok 2020. Aj v druhej časti jubilejnej 70. sezóny DAB sa tešíme na spoločné stretnutia pri vzácnych umeleckých divadelných zážitkoch.

    31. 12. 2020

  • O zberateľskú eurobankovku s vyobrazením Jozefa Bednárika bol obrovský záujem

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v piatok 20. decembra oficiálne spustilo predaj zberateľskej eurobankovky s vyobrazením režiséra Jozefa Bednárika. Záujem o bankovku s hodnotu nula eur bol obrovský. Už pred deviatou hodinou stále pred divadlom dlhý rad, ktorý siahal až k vianočnému mestečku.

    20. 12. 2019

  • Divadlo Andreja Bagara vydá zberateľskú eurobankovku s vyobrazením Jozefa Bednárika

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vydáva pri príležitosti svojej jubilejnej 70. sezóny eurobankovku s podobizňou Jozefa Bednárika. Edícia unikátnych bankoviek je poctou jednému z najvýznamnejších slovenských divadelných hercov a režisérov.

    17. 12. 2019

  • Mikuláš s anjelom a čertom prišiel aj tento rok do divadla

    Mikuláš v sprievode anjela a čerta ani tento rok nezabudol priniesť darčeky deťom do Divadla Andreja Bagara v Nitre. A aj keď sa čert veľmi snažil, nepodarilo sa mu vziať zo sebou nikoho, pretože všetky deti boli dobré. Mikuláš s anjelom preto mali pri rozdávaní balíčkov plné ruky práce.

    11. 12. 2019

  • DAB začalo s prípravou rozprávky Robin Hood

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pripravuje pre rodiny s deťmi autorskú rozprávku na motívy legendy o Robinovi Hoodovi. Príbeh o bájnom anglickom ľudovom hrdinovi, ktorý údajne žil v Sherwoodskom lese v Nottighamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda I. Levie srdce, napísali manželia Ján a Mariana Luteránoví. Ján Luterán je zároveň aj režisérom inscenácie.

    4. 12. 2019

  • DAB VYDALO ŠPECIÁLNU LIMITOVANÚ EDÍCIU DIVADELNÝCH ZNÁMOK

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pri príležitosti 70. výročia svojho vzniku vydalo špeciálnu edíciu známok s takzvaným personalizovaným kupónom. Na známkach sú vyobrazené portréty osobností DAB, ktorých mená sú zaznamenané na Stene slávy vo foyer DAB.

    3. 12. 2019

  • Do repertoáru DAB pribudla inscenácia Banalita lásky

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre uviedlo v piatok 22. a v sobotu 23. novembra slovenskú premiéru inscenácie izraelskej autorky Savyon Liebrecht s názvom Banalita lásky.

    25. 11. 2019

  • Počas Noci divadiel v DAB ožili spomienky na významné osobnosti i Nežnú revolúciu

    Noc Divadiel sa tento rok v DAB niesla v znamení spomienok. V dolnom foyer pribudlo na Stene slávy k doterajším 24 menám významných osobností ďalších 24. Po prvýkrát sa medzi nimi objavili aj mená žijúcich legiend DAB - Hildy Augustovičovej, Žofii Martišovej, Františka Pergera a Mariána Slováka. Na Stene slávy tak návštevníci DAB nájdu 48 mien osobností – hercov, režisérov, scénografov, ktorých život a dielo sú spojené s Divadlom Andreja Bagara v Nitre.

    16. 11. 2019

  • Jubilejné spomienky a priania

    Veľkolepým galavečerom oslávilo Divadlo Andreja Bagara počas víkendu 70. výročie svojho vzniku. Výnimočnú príležitosti si nenechali ujsť ani mnohí herci, ktorí v nitrianskom divadle v minulosti pôsobili. Podelili sa o svoje spomienky a nezabudli pridať aj priania do budúcnosti:

    28. 10. 2019

  • Nová kniha venovaná 70-ročnej histórii DAB prinesie množstvo zaujímavostí a faktov

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pri príležitosti 70. výročia svojho vzniku vydáva spolu s Divadelným ústavom publikáciu, ktorá je venovaná histórii, významným udalostiam, osobnostiam a inscenáciám divadla. Kniha s názvom Divadlo Andreja Bagara 70 mapuje históriu DAB od jeho vzniku v roku 1949 až po súčasnosť. PKotvaodieľalo sa na nej sedem autorov (Miroslav Ballay, Slavka Civáňová, Jaroslav Dóczy, Walter Nagy, Peter Oravec, Miro Zwiefelhofer, Marta Žilková, graficky knihu pripravil Marek Kianička) a viac ako 20 spolupracovníkov.

    23. 10. 2019

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami